16 september Canto Ostinato

Veere, 19:30 Grote kerk

PA’dam o.l.v. Maria van Nieukerken
Manja Smits
harp
Mallet Collective
marimba
Jelte van Andel
contrabas
Nick Fleuren
regie
Benno Bonke
vocale bewerking

PA’dam o.lv. Maria van Nieukerken

Hoor de ruimte en zie de klank in deze unieke koorversie van Simeon ten Holts meesterwerk!

Wat voelt er dichterbij dan het geluid en de expressie van de menselijke stem? PA’dam brengt je de koorpremière van Canto Ostinato door maar liefst 16 zangers. Alle mogelijkheden van de stem worden maximaal benut voor deze minimal music. De bijzondere klankwereld wordt verrijkt met het warme geluid van marimba’s, harp en contrabas.

Indrukwekkende vertaling
Muzikale lijnen worden versterkt door expressieve bewegingen van de zangers, vanuit wisselende posities in de ruimte. Videoprojecties vergroten of verkleinen, vertragen of versnellen hun bewegingen. Laat je ogen meedansen op deze twee versies van de werkelijkheid; een indrukwekkende vertaling van het ongrijpbare karakter van Canto Ostinato.

Zet de tijd stil
Simeon Ten Holts meesterwerk kent al een lange succesgeschiedenis. De aanhoudende, langzaam veranderende muziek leidt tot een gevoel van eindeloosheid, een trance met ook zeer opzwepende ritmische momenten. Onderga de unieke koorversie met de zangers van PA’dam onder leiding van Maria van Nieukerken.