Biografie

Sopraan Merel van Geest is an all- around vocaliste met een grote voorliefde voor het barok- en moderne repertoire. Ze werd benoemd tot Haags Top Talent  vanwege haar innovatieve muzikale projecten in de stad. Na haar opleiding in klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium, The Royal College of Music en Guildhall School of Music  in Londen behaalde zij haar tweede master in New Audience and Innovative Practice. Deze opleiding vormde de basis voor de stichting Haagse Passie waar ze projecten bedenkt, tot leven brengt en leidt.

Tijdens haar studies heeft ze een jaar lang maandelijkse masterclasses ontvangen van topdocenten in de liedkunst, onder de begeleiding van Udo Reinemann in Brussel.

Merel is een veel gevraagd soliste in het oratorium. Haar hart ligt bij componisten als Händel, Haydn, Vivaldi, Mozart, Brahms, Franck en Rutter. Ze zingt ook regelmatig Bach cantates en passies. Ze combineert met veel plezier projecten zoals de Mattheus  Passion met het barokgezelschap en de Mattheus voor Kinderen. Het bereiken van een breed publiek met klassieke muziek is steeds een doel geweest.

Acteren en theater zijn altijd een onderdeel van haar leven geweest. Tijdens en na haar studies liep ze stage bij DNOA, het Nationaal Toneel en het onafhankelijk Toneel. In de opera zong ze verschillende hoofdrollen zoals Laetita (the old maid and the thief, Menotti), Suzanna (le Nozze di Figaro, Mozart), Gretel (Hansel und Gretel, Humperdinck) Iphigenie (Iphigenie en Aulide, Glück), Belinda (Dido and Aeneas, Purcell) en Frasquita (Carmen, Bizet). Ook zong ze hoofdrollen in twee moderne producties van Warner van Es. (Kinderen van Medea & Job)

In haar brede uitvoeringspraktijk geniet ze ook van het zingen in kwartetten, octetten en ensembles. De afgelopen tien jaar is ze een zeer frequent gevraagde zangeres voor Casuquo, een organisatie met ensemblezangers van topniveau die werken door het gehele land.

Merel heeft een florerende lespraktijk en werkt als vocal coach voor verschillende koren. Naast het lesgeven aan volwassenen traint ze ook de volgende generatie. Al sinds haar 16e dirigeert ze verschillende kinder- en jeugdkoren. Daarnaast coacht ze in het muziektheater  nu al meer dan 10 jaar verschillende musicalverenigingen.